TRASA ZA POHODNIKE

PLANINSKA POT
METLIKA – KRAŠNJI VRH

Trasa za pohodnike poteka po uradni planinski poti Metlika – Krašnji Vrh.
Dolžina celotne trase je tako 9 km in traja približno 3 ure. Planinci jo označujejo kot lahko.

 

ŠTART: Športno igrišče pri Osnovni šoli Metlika, Šolska ulica 7

 

Do vasi Krašnji Vrh in planinske točke pohodnike iz Metlike popelje markirana planinska pešpot. Pohodnike vodi med polji, gozdovi in vinogradi mimo Slamne vasi, Bojanje vasi na Krašnji Vrh. Drugi del krožne poti iz Krašnjega Vrha v Metliko je speljana pod Radovico med gozdovi mimo izvira »Okno« pod Slamno vasjo, mimo »Bečke jame«, čez belokranjske stelnike, mimo Treh far, nato čez Mestni breg in Obrh v Metliko. Celotna pot je markirana in ustrezno opremljena s smernimi tablami.

Iz planinske postojanke, ki leži nad najvišje ležeče vasico na območju občine Metlika, z nadmorsko višino 542 m, se odpira panoramski pogled na celotno Belo krajino in tudi onkraj meje s Hrvaško. Zaradi izjemnega razgleda je Planinsko društvo Metlika postavilo 17 m razgledni stolp, uredilo naravno plezalno steno v neposredni bližini koče, balinišče in celo otroška igrala.

V kolikor se boste udeležili pohoda vas bo pot poleg naravnih znamenitosti, brezna Pečenevka in Bečka jama, peljala tudi mimo drugih znamenitosti. Pohodniki boste lahko uživali v ogledu veličastnega metliškega gradu, osrednjega Belokranjskega muzeja, Slovenskega gasilskega muzeja dr. Branka Božiča in umetnostne galerije Kambič.

Oglejte si znamenitosti, ki jih lahko odkrijete na pohodu TUKAJ.

Destinacija Bela krajina

POKROVITELJI

TRAIL RUN

8,5 km · 16,5 km · 25 km

JUST RUN AND FUN.